Belysningstips för ditt hem

Tips om olika arrangemang för olika rum

På sängbordet bredvid sängen kan du hitta lampor i olika former och material. Det som är viktigt är att de inte sprider ljus över hela rummet, stör de som vill vila. För att belysa det inre av skåp eller garderob. Kan vi använda oss av halogenlampor eller lysrör. Vilka ger oss ett bra ljus utan att orsaka värmeskador eller ändra färgerna på plaggen. Över speglarna kan du däremot använda justerbara spotlights.

Använd gärna LED-Belysning

Att fixa ett LED-belysningssystem är mycket enkelt, speciellt med hjälp av speciella aluminium LED-profiler för montering på möbler. De är användbara och funktionella tillbehör, vanligtvis gjorda av aluminium och är indelade i olika typer. Bland vilka vi finner hörnprofilerna, idealiska för hörnbeslag och platta profiler. Avsedda för vägguttaget och underlättar tack vare den minsta estetiska effekten.

Vardagsrumsbelysning

Det är den del av hemmet som förvisso är mer komplext att belysa. Eftersom vi är vana vid att göra olika aktiviteter från dem. Därför bör den vara utrustad med ett specifikt belysningssystem för varje funktionsområde. För att välja direkt ljus, men även diffus eller indirekt belysning. Om du frågar hur man ska belysa huset. Är det därför i vardagsrummet mycket användbara justerbara reflektorer som ska monteras på ett tak eller i försänkta spår.

Om vi ​​vill förbättra rummet med ljus eller föremål som ska exponeras i skåp eller på hyllor i vardagsrummet. Kan du köpa några vägglampor för att placeras i ovanför hängande målningar. Och några spotlights som placeras ovanför en hylla eller ens tjänat den övre hyllan vad du vill lysa upp.

Att exponera en målning genom att placera ett väggmonterat punktljus ovanför det. Eller placera ett dekorativt mantel med en spårljus eller riktningsljus. Visa texturen på en murmur genom att installera infällda väggbrickor ovanför den. Eller placera en upp-lights bakom en växt för att accentuera sin form eller kasta tilltalande skuggor.

Sovrumsljus

Sovrumsbelysning i det belysta hemmet, en annan sak för barnrummet. Där pojkar och flickor kan utföra många aktiviteter som studier, lek, vila, läsa, etc. Som behöver rätt belysning. I sovrummet, då det måste ordnas en huvudbelysningskälla i taket med taklampa. Eller ljuskrona som stöder en bordslampa för skrivbordet som att utföra de uppgifter. Att komma ihåg att ljuset måste komma från sidan mittemot handen som vi skriver. Och en väggmonterad spotlight eller en bordslampa för sängbordet. För att undvika olyckor, särskilt om du har små barn. Så ska du undvika golvlampor och lampor på golvet. Som i leken kan bli tillhyggen eller falla omkull och bli farliga föremål för barn.

Väggmonterade lampor som flankerar en säng bör placeras 50 cm ovanpå sängens överdel eller 110 cm över det färdiga golvet. Förutsatt att du använder en vanlig 50 cm hög säng. Ställ den 115 cm över golvet för en 60 cm säng och 120 cm för en 70 cm säng.

Badrummets belysning

Det är viktigt att ge badrummet rätt belysning. När det gäller lamporna runt spegeln är de mest lämpliga de som filtreras eller skyddas av en skärm. Vilket förhindrar bildandet av skuggor och ändrar inte ansiktets färg. Dessutom sprider de hela området på ett utbrett och enhetligt sätt och stör inte ögonen. Om du väljer att sätta en enda central lampa, placera den 3-4 cm över spegeln; Alternativt kan du placera två applikationer överst, i spegelns hörn.

Färgade ljus används i Chroma-terapi (färgbehandling). Vissa spa-badkar kommer med dessa alternativ för att hjälpa till med stressreducering eller läkning. Vilket är en annan bra användning för denna belysning.

Att ansluta ett uttag till hårtork och rakapparat och ett uttag för spegel ljuset. Endast ett uttag för en eventuell dammsugare kan placeras lågt nära dörren på ett säkert ställe. Monteringen av jordade uttag skall utföras av fackman. För din säkerhet.

Köket

Använd gärna inbyggda belysningsposter för arbetsområdet för att tända utrymmet. Underskåps ljus är dock idealiska för att belysta ditt matberedningsområde korrekt. Du kan använda ljusslingor eller spottar för att jämnt tända utrymmet. Dessa kan döljas av en matchande skena längst ned i skåpet. Du kan också använda överkåpsbelysning med en mjuk framtoning eller för att markera en punkt. Hängande ljusarmaturer fungerar bra för att lägga till extra ljusstyrka över köksön. Och en lämplig hängande lampa eller ljuskrona ovanför köksbordet ger mer fokuserat ljus för måltiderna.

Om du fortfarande inte är nöjd me din belysning. Finns det experter där ute för att hjälpa dig. Arkitekter, inredningsarkitekter och köks- och badrumsdesigners kan hjälpa till med just dina belysningskrav.